Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane ślimaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
masło 2 łyzki
smietana 18% 50 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
koper świeży do smaku
żółtko jajek 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane ślimaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy na miękko. Dodajemy masło i ugniatamy.
Krok 1 - Ziemniaczane ślimaczki foto
2
Dodajemy śmietankę, koperek, przyprawy, żółtko i mieszamy na gładka masę.
Krok 2 - Ziemniaczane ślimaczki foto
3
Nakładamy masę do szprycy.
Krok 3 - Ziemniaczane ślimaczki foto
4
i Robimy ślimaczki, które z wierzchu smarujemy żółtkiem.
Krok 4 - Ziemniaczane ślimaczki foto
5
Pieczemy 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 5 - Ziemniaczane ślimaczki foto
6
Propozycja podania według mnie. Smacznego.
Krok 6 - Ziemniaczane ślimaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 22.10.2012 17:29
ciekawy przepis
barbara11561 22.10.2012 16:57
niesamowicie apetycznie wyglądają:)
daria2911 22.10.2012 16:22
bardzo lubię takie ziemniaczki
manaika 22.10.2012 16:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak