Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane placuszki panierowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
bułka tarta pikantna
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane placuszki panierowane

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę/dusimy. Dodajemy mąkę, jajko, doprawiamy i wyrabiamy ciasto. Formujemy niewielkie placuszki, panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.07.2011 21:20
i bardzo proste i szybkie
angelika14 06.07.2011 00:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak