Ziemniaczane pierogi z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    10 dag
  • ser biały

    10 dag
  • mąka pszenna

    10 dag
  • cukier

    10 dag
  • masło

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, które później trzeba rozwałkować - niezbyt cienko i wykrawać z niego szklanką krążki. Na każdy krążek nakładać marmoladę i sklejać pierogi. Piec w piekarniku na złoty kolor. Przed upieczeniem można pierożki posmarować żółtkiem lub roztopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.04.2013 11:11
bardzo ciekawe te pierogi
dorotka0000025 06.07.2012 15:20
brzmi pysznie
dorotka0000025 12.03.2012 14:08
oooo ale pomyslowo
Tika4444 24.02.2012 12:29
świetny pomysł
Tika4444 24.02.2012 12:29
świetny pomysł
dorotka0000025 11.02.2012 18:20
super
Motorek 13.12.2011 11:19
fajne
Ewelina38 30.11.2011 10:06
ciekawy pomysł :)
mala2021 05.10.2011 14:47
bardzo lubię
Ania67 30.09.2011 15:58
interesujące połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat