Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane łódeczki z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 ząbki czosnku . .
ziemniaki 4 szt
olej słonecznikowy 4 łyżki
sól . .
Pieprz czarny mielony Prymat . .

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane łódeczki z czosnkiem

Piekarnik nagrzać do 200stopnik (piekarnik gazowy zakres 3-4 z nawiewem - 180 stopni). Ziemniaki umyć szczoteczka i pokroić w duże kostki w kształcie łódeczek. 2 W dużej misce wymieszać olej sól i pieprz. Dodać ziemniaki i obtoczyć je starannie w oleju a nastepnie ułożyć płasko na blasze.
3. Piec w gorącym piekarniku ok 20 min. w tym czasie obrać i pokroić drobno czosnek.
4. Łódeczki obrócić na drugą stronę i posypać siekanym czosnkiem. pec jeszcze 10-15 min dopóki nie zarumienią się na złotobrązowy kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 23.08.2010 21:57
fajne, na zagrychę
brygida 17.08.2010 21:03
fajne
darek6 15.08.2010 18:47
fantastyczne
brygida 15.08.2010 18:39
super, i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak