Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane łódeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

ziemniaki 0,5 kg
mąka 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka
cebula 0,5 szt
olej 1 łyżka
jajko 1 szt

ponadto

ser tarty 2 łyżki
sos pomidorowy 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane łódeczki

Ziemniaki trzemy na tarce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy, trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do masy dodajemy roztrzepane jajko, mąkę oraz przyprawy i olej. Po łyżce ciasta wlewamy do muffinkowych foremek. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Możemy podawać z sosem pomidorowym i odrobiną startego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.09.2016 14:22
bardzo fajne
2milutka 18.09.2016 09:54
Ciekawa jestem jak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak