Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kulki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 6 łyżek
żółtko jajek 4 szt
jaja 2 szt
mąka pszenna 3/4 szkl
gałka muszkatałowa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kulki

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Zmielić w maszynce, dodać 2 łyżki masła i gałkę. W garnku zagotować 3/4 szkl. wody , dodać szczyptę soli i resztę masła. Zdjąć z ognia i połączyć z mąką. Przestudzoną masę utzreć z jajkami i masą z ziemniaków. Uformować kulki i smażyć na rozgrzanym oleju jak frytki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 22.09.2013 00:23
Bardzo dobre ;)
treonina 18.12.2012 21:59
zawsze się zastanawiałam jak się to robi! dzięki za przepis!
jozefinach 18.12.2012 12:27
Uwielbiam.
aisza1 18.12.2012 11:11
pycha
EWI 12.12.2012 09:09
mniam
Magula 11.12.2012 22:23
robiłam kiedyś podobne, były pyszne, więc myślę że Twoje tez sa
magduś83 11.12.2012 21:56
bardziej chrupiąca skórka, podobne ale jednak inne :)
IwonaKa 11.12.2012 21:54
świetne,musze spróbować
Milena87 11.12.2012 21:51
Pysznie wyglądają, a czy w smaku przypominają może frytki?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak