Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane krokieciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ok 8 szt
wędlina ok 20
mąka 2-3 łyżki
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane krokieciki

Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Dobrze ubić i przestudzić. Dodać mąkę i połączyć na jednolitą masę. Doprawić do smaku.

Wędlinę pokroić wzdłuż na paski. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć wędlinę razem z drobno pokrojoną cebulą.
Kulki ziemniaczanej masy rozpłaszczać nakładać wędlinę przesmażoną z cebulą i zawijać podłużne krokieciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Ja do krokiecików wykorzystałam ziemniaki pozostałe z obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.02.2017 21:04
Bardzo je lubię
Bożena Matuszczyk 09.02.2017 13:49
Pyszne i kuszące;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak