Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kotleciki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 dużych
mąka 3/4 szkl
jajko 1
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kotleciki

Ziemniaki obieramy, gotujemy i studzimy. Mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Cebulkę bardzo drobno siekamy, dodajemy do masy wraz z jajkiem, mąką. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe kotleciki i smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Świetnie smakują z sosem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 05.12.2013 19:16
Tanie i szybkie w wykonaniu, idealne dla znudzonych tradycyjnymi ziemniakami
Katarzyna54 05.12.2013 17:37
świetny przepis
Marta11 05.12.2013 16:26
szybkie kotleciki
zChatyNaKoncuWsi 05.12.2013 15:50
Ale mi narobiłaś smaku ... a jakie dobre są z sosem grzybowym !
Olga_SK 05.12.2013 12:08
Smak dzieciństwa :D
Renataj 05.12.2013 11:20
Coś "zastępczego" zamiast tradycyjnych ziemniaków, kopytek itp.
Barbara13 05.12.2013 10:38
Bardzo lubię te kotleciki:)
aniagdz 05.12.2013 10:23
ależ apetyczne!
Magula 05.12.2013 08:29
lubię takie kotleciki
Ania321 04.12.2013 23:52
robię podobne i bardzo je lubię :)
Kuchenka 04.12.2013 23:08
smakowite!!!
Konczi 04.12.2013 22:46
bardzo fajnie wyglądają
eMMe 04.12.2013 22:40
Fajne kotleciki:)
Pyszota 04.12.2013 22:38
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak