ziemniaczane koreczki

ziemniaczane koreczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki małe

    1 kg
  • szynka

    kilka plastrów
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • sól

  • papryczki chili

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ziemniaczane koreczki

Ziemniaki obierz, gotuj ok. 10 min. Blachę posmaruj olejem, ułóż na niej ostudzone ziemniaki i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 20 min. w temp. 150 stopni (co jakiś czas obracając, aby równomiernie się upiekły). Na patyki nabij pokrojoną wędlinę, plasterki ogórka lub papryczki chili. Całość wbij w upieczone ziemniaki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat