Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kieszonki z serem i masłem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 dużych
masło 15 dag
ser żółty 10 dag
czosnek ząbki 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kieszonki z serem i masłem czosnkowym

Ziemniaki obrać i kłaść na łyżce, a następnie nacinać w równych odstępach - łyżka zapobiegnie przecięciu całkowitemu. W rondelku roztopić 5 dag masła i wrzucić tam ziemniaki, każdy ziemniak dokładnie wysmarować masłem, wyjąći ułożyć na blaszce. Ser pokroić na cienkie plasterki. Przygotować masło czosnkowe - masło rozetrzeć z czosnkiem przepuszczonym przez praskę i solą do smaku. W nacięcia ziemniaków na zmianę wkładać ser i masło czosnkowe, całość posypać delikatnie solą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st, piec 30 min, po czym zdjąć folięi piec kolejne 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaela123 03.01.2011 19:40
to musi być pyszne
elaela123 03.01.2011 19:40
to musi być pyszne
elaela123 03.01.2011 19:40
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak