Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane drapacze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 850 dag
jajko 3 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
mąka 7 łyżek
przyprawa kucharek
sól i pieprz
mleko(słodkie) 3 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane drapacze

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, przecisnąć do miski przez praskę. Ziemniaki polać olejem, posypać ziołami prowansalskimi, dodać przyprawę kucharek, sól i pieprz. Na samym końcu dodać jajka i mleko
Krok 1 - Ziemniaczane drapacze foto
2
Zagnieść ciasto ziemniaczane.
Krok 2 - Ziemniaczane drapacze foto
3
Drapacze smażyć ja frytki w głębokim tłuszczu. Łyżeczką nakładać ciasto na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Ziemniaczane drapacze foto
4
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Krok 4 - Ziemniaczane drapacze foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.04.2013 19:24
robię identyczne ino daję amsło lub margaryne , pycha nawet dziś robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak