Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane bliny z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dkg
mąka 16 dkg
jajko 4 szt
mleko 100 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 50 dkg
cebule 2 szt
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane bliny z pieczarkami

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przepuścić przez praskę. Do ziemniaków dodać mleko, jaja mąkę, sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową - wymieszać. Smażyć na gorącym tłuszczu.

Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż zmiękną - sos zagęścić łyżka mąki.

Bliny podawać z sosem, posypane startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2015 09:24
fajny pomysł
Margo1 01.06.2014 09:22
nie robiłam takich
Jagódka77 24.01.2014 10:55
Ciekawy pomysł na obiad.
Romanowka 22.01.2014 18:39
Ciekawa propozycja, zwłaszcza dla jaroszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak