Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane babeczki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieczarki 5 szt
cebula 1 mała
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane babeczki z pieczarkami

Resztkę ziemniaków z obiadu przepuściłam przez praskę. Dodałam jajko i mąkę, wymieszałam.
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam na oliwie. dodałam obrane i pokrojone pieczarki. Doprawiłam solą i pieprzem.
Do formy na muffiny włożyłam trochę masy ziemniaczanej, zrobiłam dziurkę, wsadziłam farsz i zakryłam ciastem.
Upiekłam w 200 stopniach do zrumienienia.
Fajna alternatywa na śniadanko z resztek, albo do obiadu zamiast zwykłych ziemniaków ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 11.01.2015 20:34
zjadłoby się
dodi 05.01.2015 13:36
apetycznie wyglądają
Joannasz3190 05.01.2015 11:00
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak