Ziemniaczana zupa z wędliną i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    ok7 szt
  • papryka czerwona

    1 1/2 szt
  • wędlina

    ok 50 dag
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • papryka mielona

    ok 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy,kroimy w kostkę i płuczemy. Zalewamy ziemniaki woda i stawiamy do gotowania.
Ząbki czosnku drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną wędlinę i razem chwilę smażymy. Dodajemy do zupy. Dodajemy też oczyszczoną i pokrojoną paprykę, liść laurowy i ziele angielskie.
Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Gotujemy do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat