Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana z kalafiorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6-7 szt
kiełbasa wiejska ok30 dag
kalafior 1 szt mała
marchew 1 szt
por 1/4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana z kalafiorem

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić, zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać przyprawy, por, natkę pietruszki (część zostawić do pokrojenia na talerz).
Kalafior oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki (można zanurzyć na kilka minut w zakwaszonej wodzie) i dodać go po ok 15 min gotowania się zupy. Dodać też dowolnie pokrojoną wędlinę. Gotować do miękkości.
Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Nakładać na talerze i posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.05.2017 10:47
dobra zupka
adelajda 26.04.2017 18:02
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak