Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana z boczkiem i śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dkg
ziemniak 5
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
bulion 1 litr
Kucharek przyprawa do potraw
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana z boczkiem i śmietaną

Bulion dajemy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. Umyty boczek kroimy na małe kawałeczki. Do gotującego się bulionu dodajemy majeranek, oregano oraz pokrojone ziemniaki i boczek. Gotujemy pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec gotowania zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.11.2013 10:36
prosta w przygotowaniu i smaczna
olkaaa 06.08.2013 07:48
już dawno nie jadłam
caralajna 18.07.2013 07:28
sycąca i smaczna zupa
Wacław 31.10.2012 09:43
lubię takie zupy,pyszna !
Anna138 10.10.2012 19:21
bardzo smaczna
Łukasz15 07.10.2012 12:19
Pyszna zupa
Katarzyna47 30.08.2012 16:46
Przepis na jesienne szarugi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak