Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana pizza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
woda 1 łyżka
cebula 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 łyżka
Kukurydza z Puszki 1 łyżka
papryka czerwona 1/2 szt
groszek konserwowy 1 łyżka
szynka sojowa 2 plasterki
sos cygański 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana pizza

Ziemniaki gotujemy, a następnie studzimy. Zimne rozgniatamy widelcem, dodajemy wodę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, nakładamy do formy (najlepiej takiej do pizzy, ale można również użyć tortownicy) tworząc ok 1 cm spód. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Wyciągamy spód (powinien być lekko chrupiący z wierzchu), smarujemy go sosem i nakładamy dodatki. Gotową "pizzę" wkładamy do piekarnika na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.12.2012 23:35
bardzo fajny przepis!
caralajna 26.10.2012 06:16
uwielbiam pizzę, Twoja wygląda przepysznie
Miki 13.10.2012 20:39
mniam
emeslive 13.10.2012 20:37
Ciekawy pomysł. Pizza wygląda apetycznie, ten przepis stanowczo jest wart polecenia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak