Ziemniaczana pizza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 łyżka
  • Kukurydza z Puszki

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • groszek konserwowy

    1 łyżka
  • szynka sojowa

    2 plasterki
  • sos cygański

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, a następnie studzimy. Zimne rozgniatamy widelcem, dodajemy wodę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, nakładamy do formy (najlepiej takiej do pizzy, ale można również użyć tortownicy) tworząc ok 1 cm spód. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Wyciągamy spód (powinien być lekko chrupiący z wierzchu), smarujemy go sosem i nakładamy dodatki. Gotową "pizzę" wkładamy do piekarnika na 25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 12.12.2012 23:35
bardzo fajny przepis!
caralajna 26.10.2012 06:16
uwielbiam pizzę, Twoja wygląda przepysznie
Miki 13.10.2012 20:39
mniam
emeslive 13.10.2012 20:37
Ciekawy pomysł. Pizza wygląda apetycznie, ten przepis stanowczo jest wart polecenia!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat