Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 25 dkg
ziemniaki 6
marchew
pietruszka
seler kawałek
natka pietruszki
woda 1 litr
kostka rosołowa
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana na boczku

Umyty boczek kroimy w kostkę. Dajemy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Natomiast obrane jarzyny w małą kostkę. Jak wywar zacznie się gotować dajemy wszystkie jarzyny razem z pokrojonymi ziemniakami i kostką rosołową. Wszystko gotujemy do miękkości pod przykryciem na wolny ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.06.2013 17:02
bardzo lubię takie zupki
Pietruszka 04.12.2012 14:59
smaczna
Beata23 28.11.2012 15:58
super na zimne dni
emeslive 10.10.2012 21:02
Bardzo mi smakują takie tradycyjne zupy. Muszę wypróbować ten przepis!
RenataZ-et 02.10.2012 20:17
świetna zupa :)
Wafelek2601 19.08.2012 00:16
Pyszna zupka
adelajda 16.08.2012 10:45
smakowita zupka !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak