Ziemniaczana na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    25 dkg
  • ziemniaki

    6
  • marchew

  • pietruszka

  • seler

    kawałek
  • natka pietruszki

  • woda

    1 litr
  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty boczek kroimy w kostkę. Dajemy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Natomiast obrane jarzyny w małą kostkę. Jak wywar zacznie się gotować dajemy wszystkie jarzyny razem z pokrojonymi ziemniakami i kostką rosołową. Wszystko gotujemy do miękkości pod przykryciem na wolny ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 30.06.2013 17:02
bardzo lubię takie zupki
Pietruszka 04.12.2012 14:59
smaczna
Beata23 28.11.2012 15:58
super na zimne dni
emeslive 10.10.2012 21:02
Bardzo mi smakują takie tradycyjne zupy. Muszę wypróbować ten przepis!
RenataZ-et 02.10.2012 20:17
świetna zupa :)
Wafelek2601 19.08.2012 00:16
Pyszna zupka
adelajda 16.08.2012 10:45
smakowita zupka !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat