ziemiaczki ziołowe z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skórki. Dokładnie myjemy. Każdy kroimy na ósemki, jeśli ziemniaki są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Przekładamy na sitko, aby przez chwilę obeschły z wody. Obsypujemy je przyprawami i dokładnie mieszamy. Układamy na misie parowaru i parujemy godzinę, po tym czasie ziemniaki są kruche i bardzo delikatne w smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.02.2014 19:42
Tylko tak robić.
Milena87 14.03.2013 10:05
świetne ziemniaczki, zjadłabym takie
emeslive 17.09.2012 12:27
Ciekawy przepis, lubię warzywa gotowane na parze, bo mają zupełnie inny, ciekawszy smak.
gottrina 17.09.2012 08:41
apetyczne ziemniaczki
adelajda 17.09.2012 08:11
apetyczne !
EWI 17.09.2012 07:33
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat