Zielony sos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1/2 sztuk
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanka
  • sól

    szczypta
  • bazylia świeża

    5 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamySzczypiorek, cebule siekamy lub miksujemy. Łączymy z jogurtem. Podajemy jako dip do warzyw, na grilla do marynowanych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat