Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielony quiche ze swojską nutą na razowym spodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 0,5 szklanki
mąka gryczana 0,5 szklanki
mąka krupczatka 1 szklanka
masło 0,5 kostki
woda 2-3 łyżki
cukinia 1 średnia
cebula 1 mała
papryka zielona 1 sztuka
kiełbasa 1 laska
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jaja 3 sztuki
śmietana 200 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: zielony quiche ze swojską nutą na razowym spodzie

Z mąki, masła i wody szybko zagniatamy ciasto i wkładamy je do lodówki.

Cukinię, cebulę, paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oliwy, doprawiamy ziołami prowansalskimi i solą. Odstawiamy do przestygnięcia.

Ciastem wylepiamy formę (moja ma 22cm). Podpiekamy przez około 10 minut w temperaturze 190 stopni.

Jajka ubijamy ze śmietaną, dodajemy gałkę muszkatołową.

Warzywa z kiełbasą przekładamy na podpieczony spód, zalewamy masą jajeczną.

Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut (ma się ściąć).

Jemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 21.07.2013 12:14
lubię takie dania!
IwonaDD 21.07.2013 11:41
super smaki w jednym daniu
Aleksandra/Olcia 21.07.2013 10:12
wow mega apetyczne
Sylwia26 21.07.2013 09:54
apetycznie wygląda
Agnieszka-87-25 21.07.2013 09:17
mniam ale smaczne
Konczi 21.07.2013 09:13
smacznie się zapowiada, nigdy nie robiłam ale kusząco wygląda
cukiereczek 21.07.2013 09:00
bardzo apetyczny kąsek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak