Zielony placek zapiekany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    300 g
  • botwinka

    1 pęk
  • szczaw

    1 słoik
  • twaróg

    250 g
  • jaja

    3 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • tymianek

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak płuczemy dokładnie i odsączamy, siekamy grubo. Do przepisu potrzebujemy same liście botwinki bez buraków. Łodygi botwinki siekamy drobno, liście grubiej.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, przez minutę podsmażamy na niej szpinak i botwinkę aż stracą objętość.

Twaróg rozrabiamy z jajkami, mieszamy z zieleniną i szczawiem, doprawiamy do smaku.

Przelewamy do posmarowanej oliwą formy żaroodpornej. Pieczemy 40 min w 200 st
dorota20w
Zielony placek zapiekany to pyszny pomysł na dietetyczny lunch, obiad czy kolację. Szybko się go przygotowuje. Jest bardzo smaczny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 22.08.2016 09:10
dziękuję :)
Ada-Gaba 08.08.2016 12:06
ciekawy przepis
Grazyna0211 05.08.2016 09:59
ciekawe danie
IKrakowianka 04.08.2016 20:47
super pomysł!
Madzai 04.08.2016 20:25
Coś innego :)
kd045 04.08.2016 19:59
moje również ;]
Malinka 04.08.2016 13:24
Moje smaki :)
Stenka 04.08.2016 11:58
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat