Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielony melon z malinowym wnętrzem (oszukany arbuz)

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

melon piel de sapo 1/2 szt. (ok. 800g)
maliny świeże 2,5 szklanki
cukier 1-2 łyżki
woda 4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zielony melon z malinowym wnętrzem (oszukany arbuz)

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie w szklance. Szklankę wstawić do gorącej wody i poczekać aż żelatyna się rozpuści.
Melona przepołowionego na pół wzdłuż wydrążyć tak, aby został 1-1,5 cm miąższu od skórki. Osuszyć papierem kuchennym miąższ i 1 łyżką rozpuszczonej żelatyny wysmarować dno melona. Wstawić do lodówki na 15 min.
Maliny wsypać do blendera i zmiksować na gładko, przecedzić przez sito z pestek. Dodać cukier (lub ksylitol), resztę żelatyny i wymieszać dokładnie.
Galaretkę malinową wlać do melona i ustawić na talerzu tak by zachował poziom. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Gotowe, smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.08.2015 00:05
apetycznie i bardzo pomysłowo
Alex_M 15.07.2014 09:08
rewelacja :)
Mniam 14.07.2014 11:43
Super pomysł.
wwwiolka 13.07.2014 22:52
Bardzo fajnie wygląda.
molanka 13.07.2014 21:37
oryginalnie i przepięknie
marcia7 13.07.2014 21:37
dobry sposób podania
ben-ka 13.07.2014 20:05
Można się dać nabrać....nieżle namieszałaś:)
mufinka79 13.07.2014 18:26
Super pomysł :)
Anna133 13.07.2014 17:53
ależ świetne zastosowanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak