Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony makaron w sosie miętowo-pietruszkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron z semoliny ( z szpinakiem) ok.100 g

sos

natka pietruszki 1 szklanka
mięta liście 1 spora garść
sok z cytryny 1 łyżeczka
ząbki czosnku 4 sztuki
miód prawdziwy płynny 50 ml
sól 1/3 lub 1/2 łyżeczki
pieprz
jogurt naturalny ok. 200 g

Porada

Sos wspaniale komponuje się z pieczonym , smażonym mięsem . Można go wykorzystać w daniach obiadowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony makaron w sosie miętowo-pietruszkowym

Sos możemy zrobić wcześniej . W lodówce , w zamykanym słoiczku przechowuje się 2-3 dni .
Opłukaną , osuszoną natkę pietruszki i miętę , blendujemy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , sokiem z cytryny , miodem , solą i pieprzem .
Makaron gotujemy ok. 15 minut , przekładamy na talerzyki.
Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami sosu i polewamy makaron.
Szybkie , smaczne śniadanie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 10.08.2016 08:39
Super się komponuje :)
smerfetka79 29.07.2016 21:52
Mam w domu może tak zrobię:)
w mojej kuchni 23.07.2016 16:29
syty i smaczny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak