Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony krem szparagowo-koperkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 wiązka
koper świeży 3 łyżki
ser żółty 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony krem szparagowo-koperkowy

Szparagi umyć i obrać. Pokroić w nieduże kawałki. Koperek i czosnek posiekać. Warzywa zalać wodą i gotować do miękkości. Zblendować wszystko mikserem na gładki krem. Ponownie zagotować, dodać 1 łyżkę startego żółtego sera i doprawić pieprzem i solą. Na talerzu udekorować zupę kleksem jogurtu naturalnego i gałązką świeżego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.04.2014 14:01
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak