Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony krem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
groszek mrożony 50 gram
brokuł 200 gram
szpinak świeży lub mrożony 100 gram
cebula 1 szt
bulion warzywny 500 ml
sól i pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
oregano 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
oliwki 5 szt
parmezan starty do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony krem

Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwię. Dodać pokrojone warzywa, zalać 0,5 l bulionu oraz bazylię i oregano. Gotować około 20 min. mieszając. Przestudzoną zupę zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem,
Podawać z pokrojonymi oliwkami, posypaną parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2015 09:25
Krem wyszedł świetnie jak widać
Wafelek2601 22.10.2015 10:54
Bardzo dobry
jagoda5913 22.10.2015 01:46
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak