Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
groszek zielony
200 g -
awokado
1 szt -
sok z cytryny
1 lyzka -
czosnek
1 ząbek -
olej słonecznikowy
1 lyzka -
słonecznik łuskany
1 garsc -
sól i pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Groszek przebrać, umyć, osączyć. Wrzucić na wrzątek i gotować 3 minuty. Odcedzić, przestudzić i wrzucić do wysokiego naczynia.

Dojrzałe awokado rozkroić, usunąć pestkę. Miąższ wyjąć łyżką i dodać do groszku.

Wlać olej słonecznikowy i sok z cytryny, dodać mały ząbek czosnku i zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić.

Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)