Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono-żółte leczo

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka biała 9
mięso mielone 250 g
boczek 200 g
kiełbasa 150 g
cebula 2
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono-żółte leczo

Kroki postępowania

1
Paprykę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z cebulą. Wszystko smażymy chwilę na oleju, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą prawię miękkie.
Krok 1 - Zielono-żółte leczo foto
2
W między czasie na patelni podsmażamy mięso mielone z wegetą. Boczek i kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu po mięsie. Dodajemy wszystko do duszonych warzyw, dusimy jeszcze chwilkę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy również 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 2 - Zielono-żółte leczo foto
3
Najlepiej smakuje z ryżem lub świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Krok 3 - Zielono-żółte leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:56
wspaniałe lubię takie
Renata22 16.01.2013 11:11
przypomniało mi się lato:)
Grażyna13 14.01.2013 16:48
Pycha, moje smaki :)
Małgorzata106 07.09.2012 19:42
super
PaniMISIOWA 25.08.2012 11:27
bardzo apetyczne
Ewa/kalapurtka 10.08.2012 20:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak