Zielono-żółte leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    9
  • mięso mielone

    250 g
  • boczek

    200 g
  • kiełbasa

    150 g
  • cebula

    2
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zielono-żółte leczo foto
Paprykę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z cebulą. Wszystko smażymy chwilę na oleju, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą prawię miękkie.
Krok 2 - Zielono-żółte leczo foto
W między czasie na patelni podsmażamy mięso mielone z wegetą. Boczek i kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu po mięsie. Dodajemy wszystko do duszonych warzyw, dusimy jeszcze chwilkę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy również 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 3 - Zielono-żółte leczo foto
Najlepiej smakuje z ryżem lub świeżym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.08.2013 15:56
wspaniałe lubię takie
Renata22 16.01.2013 11:11
przypomniało mi się lato:)
Grażyna13 14.01.2013 16:48
Pycha, moje smaki :)
Małgorzata106 07.09.2012 19:42
super
PaniMISIOWA 25.08.2012 11:27
bardzo apetyczne
Ewa/kalapurtka 10.08.2012 20:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat