Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono-czerwona sałatka z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuskus ok. 120 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 1-2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono-czerwona sałatka z tuńczykiem

Kuskus posypać sola ziołową i zalać wrzątkiem, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka lekko osączyć. Groszek odcedzić z zalewy. Paprykę pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć na suchej patelni przez około 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 18.10.2015 20:40
Bardzo ciekawe danie.
Bernadeta1 18.10.2015 15:55
smaczna sałatka
cukiereczek 18.10.2015 14:55
prosta w wykonaniu i apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak