Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone ziemniaczki pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 8 szt.
Koperek suszony Prymat pół opakowania
sól
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone ziemniaczki pieczone

1. Ziemniaki ugotować. Posolić. Pognieść.
2. Do ziemniaków dodać koperek.
3. Masło roztopić na patelni. Dodać ziemniaki. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę oliwy tymiankowej. Smażyć jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu.
4. Podawać z jajkiem sadzonym, omletem warzywnym (patrz moja księga przepisów) lub rybą.
*Drugie zdjęcie - ziemniaczki podane z omletem warzywnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak