Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szparagi zielone 1/2 op,
cukier 1 płaska łyżeczka,
sól szczypta,
woda do ugotowania szparagów,

dodatkowo;

masło klarowane 4 -5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

Szparagi oczyścić, twarde końcówki szparagów odciąć.

Wodę osolić, dodać odrobinę cukru.

Szparagi gotować około 10 - 15 minut, odcedzić lekko przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą,przesmażyć.

Szparagi wyłożyć na talerz i polać podsmażona na maśle bułką tartą.

Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.05.2017 23:20
Dziękuję ,miło mi.;)
gusia1000 03.05.2017 17:13
Smaczne jedzenie.
Krzysztof15 03.05.2017 06:32
bardzo smaczne
magdow 02.05.2017 21:42
smakowite danie ;)
Renataj 02.05.2017 20:43
Pyszna klasyka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak