Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi w sosie holenderskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 gram
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
masło 50 gram
cukier 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi w sosie holenderskim

Szparagi oczyścić, odłamać twarde końce. Wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru i soli. Gotować 8 minut, odcedzić.
Roztrzepać żółtka i podgrzać je w metalowej misce na parze, uważając, aby się nie ścięły. Na patelni rozpuścić masło. Wlewać je powoli do żółtek cały czas energicznie mieszając. Przyprawić sos do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Polać szparagi.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 04.07.2017 14:42
pyszna klasyka :)
Ola1984 04.07.2017 09:33
Pysznie wyglądają :)
RenataZ-et 04.07.2017 08:51
smaczna propozycja
pestka 04.07.2017 07:32
smaczne danie
Bożena Matuszczyk 04.07.2017 07:01
Pyszne szparagi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak