Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi polane bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone pęczek
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi polane bułką tartą

Zielone szparagi dokładnie myjemy - płuczemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy.
Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy bułkę tarta i przez chwilę przesmażamy. Szparagi wykładamy na półmisek i polewamy przesmażoną bułką tartą.
Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.06.2016 11:34
bardzo lubię, moje smaki
berys18 17.06.2016 11:27
bardzo dobra, bardzo lubię
Madzai 17.06.2016 08:15
Bardzo smaczne
jagoda5913 17.06.2016 07:15
Super pomysł
fotoviderek 17.06.2016 00:00
PysznoSci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak