Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1/2 opakowania
  • cebula

    1/2 szt
  • soczewica

    1/2 puszki
  • suszone pomidory

    3 łyżki
  • czosnek

    1/2 ząbek
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zielony gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni ok 1 łyżeczce podsmażamy pokrojone suszone pomidory dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek . Pomidorki wyciągamy dodajemy do makaronu. Na pozostałej oliwie po smażeniu pomidorów dodajemy pokrojona cebulkę tuńczyka i soczewicę podsmażamy i dodajemy do makaronu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 03.09.2012 22:07
mało apetyczne
agaK. 16.08.2012 12:52
ciekawe jak by smakowało
V_kuchareczka 16.08.2012 09:47
Wygląda bardzo smakowicie
iwa643 16.08.2012 07:08
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat