Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone śledzie w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielo 1 kg
duże cebule 3
szklanki octu 3/4
szklanki wody 1
łyżeczka soli 1
łyżeczka cukru 1
przecieru pomidoroweho 20 gr.
łyżeczka gorczycy 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarenka ziela angielskiego 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone śledzie w pomidorach

Cebule obieramy i kroimy w księżyce. Śledzie myjemy i kroimy na 3 części. Następnie w garnku układamy warstwami na przemian cebula+śledzie i jeszcze raz cebula+ śledzie. Z reszty składnikow robimy zalewe i zalewamy. Śledzie gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Gotujemy tak aby sledzie się nam nie rozgotowały. Spożywamy po ostudzeniu.

Smacznego. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:57
swietnie wyglądają
Habibi 21.10.2012 01:00
Czemu "zielone" śledzie?
iknkirke 04.04.2011 13:11
smaczne
iwona332 06.01.2011 00:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak