Zielone śledzie w pomidorach

Zielone śledzie w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielo

    1 kg
  • duże cebule

    3
  • szklanki octu

    3/4
  • szklanki wody

    1
  • łyżeczka soli

    1
  • łyżeczka cukru

    1
  • przecieru pomidoroweho

    20 gr.
  • łyżeczka gorczycy

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziarenka ziela angielskiego

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zielone śledzie w pomidorach

Cebule obieramy i kroimy w księżyce. Śledzie myjemy i kroimy na 3 części. Następnie w garnku układamy warstwami na przemian cebula+śledzie i jeszcze raz cebula+ śledzie. Z reszty składnikow robimy zalewe i zalewamy. Śledzie gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Gotujemy tak aby sledzie się nam nie rozgotowały. Spożywamy po ostudzeniu.

Smacznego. Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 26.07.2013 08:57
swietnie wyglądają
Habibi 21.10.2012 01:00
Czemu "zielone" śledzie?
iknkirke 04.04.2011 13:11
smaczne
iwona332 06.01.2011 00:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat