Zielone risotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotto

    0,5 Szklanki
  • cebula

    1 Sztuka
  • cukinia

    1 Sztuka
  • papryka zielona

    1 Sztuka
  • zielona fasolka szparagowa

    15 Dag
  • olej do smażenia

  • curry

  • sól do smaku

  • chili

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i siekamy. Cukinię, paprykę i fasolkę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, a z fasolki odcinamy końce. Warzywa siekamy w drobną kostkęNa patelni rozgrzewamy olej. Wsypujemy ryż i poruszamy wszystkimi przyprawami i chwilę smażymy mieszając. Gdy całość się zeszkli wlewamy 1 szklankę wody. Dodajemy warzywa. W razie potrzeby ma zna dodać jeszcze trochę wody. Gotujemy w ten sposób aż wszystkie składniki będą miękkiePodajemy na talerzu posypane pietruszką. Oczywiście posiekaną. Ma zna także podać z plasterkami ogórka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat