Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 0,5 Szklanki
cebula 1 Sztuka
cukinia 1 Sztuka
papryka zielona 1 Sztuka
zielona fasolka szparagowa 15 Dag
olej do smażenia
curry
sól do smaku
chili
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto

Cebulę obieramy i siekamy. Cukinię, paprykę i fasolkę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, a z fasolki odcinamy końce. Warzywa siekamy w drobną kostkęNa patelni rozgrzewamy olej. Wsypujemy ryż i poruszamy wszystkimi przyprawami i chwilę smażymy mieszając. Gdy całość się zeszkli wlewamy 1 szklankę wody. Dodajemy warzywa. W razie potrzeby ma zna dodać jeszcze trochę wody. Gotujemy w ten sposób aż wszystkie składniki będą miękkiePodajemy na talerzu posypane pietruszką. Oczywiście posiekaną. Ma zna także podać z plasterkami ogórka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak