Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szkl
natka pietruszki 0,5 pęczka
szpinak świeży 5 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa do smaku
bulion 1 szkl
zielona fasolka szparagowa 15 dag
sól i pieprz do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto

Kroki postępowania

1
Ryż gotować 10 minut w osolonej wodzie i wycedzić. Natkę posiekać, szpinak opłukać i pokroić, fasolkę również.
Krok 1 - Zielone risotto foto
2
Na oliwie podsmażyć czosnek.
Krok 2 - Zielone risotto foto
3
Dodać ryż i fasolkę, zalać bulionem i dusić aż ryż wchłonie bulion i fasolka zmięknie.
Krok 3 - Zielone risotto foto
4
Dodać szpinak, smażyć około 4 minut. Dołożyć jogurt i przyprawić do smaku, wymieszać.
Krok 4 - Zielone risotto foto
5
Dołożyć jogurt i przyprawić do smaku, wymieszać.

Krok 5 - Zielone risotto foto
6
Na koniec dodać natkę wymieszać i przełożyć na talerze.
Krok 6 - Zielone risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.09.2016 00:53
Warto je zrobić i zjeść
bertpvd 11.05.2015 13:53
uwielbiam risotto w każdej formie
Aannkaa82 11.05.2015 13:48
BArdzo apetyczen, lubie zielony kolor ;)
Franciszek 11.05.2015 10:28
Super wyglãda
Gracer 11.05.2015 10:25
to jest pyszne
gosia56 11.05.2015 10:20
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak