Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone placki ziemniaczane z młodych ziemniaków.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
jajko 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
cebula 1 średnia sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
koperek pół pęczka
natka pietruszki pół pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone placki ziemniaczane z młodych ziemniaków.

1.Ziemniaki obieramy,płuczemy i ścieramy na tarce do ziemniaków,następnie osączamy z nadmiaru wody.
2.Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.Natkę i koperek płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
3. Do masy ziemniaczanej wbijamy jajka,dodajemy mąkę,cebule i zieleninę,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,następnie dokładnie mieszamy.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony,następnie osączamy je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 27.04.2017 18:42
Dziękuję:)
gusia1000 22.07.2015 22:40
zawsze dobre.
Babeczka35 21.07.2015 08:35
Zawsze można dodać więcej zieleniny.
Habibi 19.07.2015 18:15
Bardzo lubię placki ziemniaczane z różnymi dodatkami - moje zazwyczaj są mocno zielone ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak