Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
szczypta soli
jaja 4
opakowanie mrożonego szpinaku
ulubionego gotowanego mięsa 1,5 kg
czosnek 3
cebula 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi

Zmielić przygotowane mięso razem z cebulą i czosnkiem. Wbić 3 jajka. Kostkę rosołową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wlać do mięsa. Dodać pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszać. Dokładnie zmiksować rozmrożony szpinak i wlać do mąki wraz z wodą z rozmrożenia. Dodać sól, pozostałe jedno jajko i razem zagnieść. Podzielić ciasto na porcje, rozwałkować i posypać mąką. Nałożyć mięsne nadzienie i posklejać pierożki. Gotować w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.05.2012 09:00
dobre
Emiliozo 17.07.2011 11:42
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak