Zielone pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • szczypta soli

  • jaja

    4
  • opakowanie mrożonego szpinaku

  • ulubionego gotowanego mięsa

    1,5 kg
  • czosnek

    3
  • cebula

    1
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielić przygotowane mięso razem z cebulą i czosnkiem. Wbić 3 jajka. Kostkę rosołową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wlać do mięsa. Dodać pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszać. Dokładnie zmiksować rozmrożony szpinak i wlać do mąki wraz z wodą z rozmrożenia. Dodać sól, pozostałe jedno jajko i razem zagnieść. Podzielić ciasto na porcje, rozwałkować i posypać mąką. Nałożyć mięsne nadzienie i posklejać pierożki. Gotować w lekko osolonej wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 31.05.2012 09:00
dobre
Emiliozo 17.07.2011 11:42
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat