Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pesto z rukoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 szkl
orzeszki ziemne 50 g
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
woda 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pesto z rukoli

Kroki postępowania

1
Rukolę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz (możesz to zrobić na sitku lub papierowym ręcznikiem).
Krok 1 - Zielone pesto z rukoli foto
2
Następnie przełóż rukolę do wysokiego pojemnika, dodaj orzechy, zgnieciony ząbek czosnku, oliwę i wodę.
Krok 2 - Zielone pesto z rukoli foto
3
Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Zielone pesto z rukoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 23.03.2013 13:12
o kurka! trzeba spróbować
dwa pokoje z kuchnią 22.03.2013 21:12
o! super przepis!
Habibi 22.03.2013 18:51
Robię podobne, ale fistaszki zastępuję prażonymi migdałami lub orzechami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak