Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONE PESTO Z JARMUŻU – IDEALNE DO MAKARONU I GRZANEK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 100 g
orzechy nerkowca 80 g
czosnek ząbki 2 szt
rzodkiewka 2 szt
oliwa 100 ml
parmezan starty 80 g
sok z cytryny 1 łyzeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

* Tak przygotowane pesto możemy przechowywać w słoiczku ok. tydzień w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONE PESTO Z JARMUŻU – IDEALNE DO MAKARONU I GRZANEK

Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi.

Miksujemy w blenderze razem z orzechami, czosnkiem, rzodkiewką, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą.

Oliwę dolewamy stopniowo zwracając uwagę na konsystencję pesto ( śmiało możemy odrobinę zwiększyć jej ilość ).

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 15.05.2015 22:29
Kuchena inspiracja- rewelacja!!!
Kolorowa 14.04.2015 20:07
W środku jest słonecznik tak coś wygląda ?
R'n'G Kitchen 14.04.2015 10:25
Mniam! Mniam! Rewelacja.
norweska20 14.04.2015 10:23
jarmuż to dla nie cały czas tajemnica smakowa - wiec jak tylko dopadnę ten jarmuż z chęcią wykorzystam przepis
bertpvd 14.04.2015 09:22
ciekawy przepis
Magula 14.04.2015 08:36
ciekawa propozycja
erym 13.04.2015 23:36
super sprawa, zainspirowalas mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak