Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki ze szpinakiem, kaszą gryczaną i białym serem
Zielone naleśniki z ciasta zrobionego ze szpinaku, dobrze nadziane serową masą z kaszą kuskus to danie obiadowe, wobec którego trudno przejść obojętnie.
Docenią je też wegetarianie oraz osoby na diecie!
Kaszę gryczaną ugotować na sypko i lekko przestudzić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, pod koniec dodać rozgniecione ząbki czosnku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Usmażoną cebulę połączyć z kaszą. Dodać rozgnieciony widelcem biały ser, serek Philadelphia, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.
Jeśli szpinakowe ciasto naleśnikowe zgęstniało, dolać nieco mleka lub wody i wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Smarować je farszem i zwijać w rulony.