Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki
-
szpinak mrożony
300 g -
jajko
1 -
mleko 2%
3 szkl -
mąka pszenna
-
sól do smaku
szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta
Nasdzienie
-
ser biały
300 g -
ser feta
250 g lub Falvita -
oliwki zielone
garść -
chili Prymat
szczypta w płatkach -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych.
Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki.
Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)