Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • szpinak mrożony

    300 g
  • jajko

    1
  • mleko 2%

    3 szkl
  • mąka pszenna

  • sól do smaku

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta

Nasdzienie

  • ser biały

    300 g
  • ser feta

    250 g lub Falvita
  • oliwki zielone

    garść
  • chili Prymat

    szczypta w płatkach
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożony szpinak zblendować z mlekiem dodać jajko i mąke doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać ciasto. (można dodać kilka łyżek oleju do ciasta lub smarować patelnię, jak kto woli)
Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych.

Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki.
Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 22.10.2015 18:50
Palce lizać!!!
Ela15 28.04.2014 13:14
fajnie wyglądają
Margo1 14.04.2014 18:31
super wygladają
kasienka23 31.03.2014 22:22
wspaniałe naleśniki!
caralajna 31.03.2014 18:02
bardzo apetyczne
Ania84 31.03.2014 15:03
fajne zawijaski :)
jowant 31.03.2014 11:53
uuu takich nie jadłam ciekawe jak smakują :)
Anna133 31.03.2014 10:54
i u mnie takie były ostatnio ,pysznie wyglądają i na pewno tak smakują
nogawkuchni 31.03.2014 10:38
Pycha,zdecydowanie coś dla mnie,bardzo apetyczne,z pewnością pyszne.
wwwiolka 31.03.2014 10:08
Bardzo ładnie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat