Zielone naleśniki z farszem twarożkowym

Lis
Lis

Zielone naleśniki z farszem twarożkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mąka pszenna

    2 szk
  • jajko

    3 szt
  • mleko 3,2%

    1 1/2 szklanki
  • ząbki czosnku

    3-4 szt
  • szpinak mrożony

    450 g
  • woda mineralna

    1 szklanka
  • sól

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki

Farsz

  • twaróg

    200-300 g
  • śmietana 12%

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • szczypior

    1 pęk
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zielone naleśniki z farszem twarożkowym

Sposób przygotowania
Ciasto naleśnikowe:
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Jajka miksujemy z solą (ok. 0,5 łyżeczki - do białości). Dodajemy mleko, wodę, olej, mąkę oraz szpinak ciągle miksując. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ciasta.
Wszystkie składniki powinny być z sobą dokładnie wymieszane.
Naleśniki smażymy na patelni.

Farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy, mieszamy. Dodajemy trochę pieprzu. Dodajemy twaróg oraz śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Szczypior kroimy i dodajemy do twarożku. Próbujemy. Dodajemy do smaku soli albo pieprzu.

Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w rulon i kroimy w plastry.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bernadeta1 29.04.2016 18:02
pysznie się prezentują
Małgorzata Pin 29.04.2016 09:35
Dobre, smaczne i zdrowe.
ilka01 28.04.2016 22:35
pięknie wyglądają
Anna169Hosz 28.04.2016 17:35
Ładnie się prezentują!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat