Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONE KLUSKI KŁADZIONE (Z DODATKIEM SZPINAKU)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
szpinak mrożony 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONE KLUSKI KŁADZIONE (Z DODATKIEM SZPINAKU)

Jajka wbijamy do miski, dodajemy mąkę i wodę, mieszamy. Następnie dodajemy szpinak i sól. Mieszamy. Nabieramy łyżką niewielkie porcje ciasta i wkładamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotujemy kilka minut od ponownego zawrzenia, aż kluski lekko się powiększą.

ps.
Fajny dodatek do sosów i dobry sposób na przemycenie szpinaku wszystkim niejadkom :)

Możecie je podać z sosem, z mięsem albo po prostu zjeść je bez niczego.
Na podobnej zasadzie można też wyczarować inne kluseczki (np. z koncentratem pomidorowym, buraczkami).

Polecam kluskożercom! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 26.10.2012 17:55
ale fajne ufolkowe kluseczki :)
Mati3 26.10.2012 16:25
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak