Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kluski (Gnocchi Verdi)

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jaja 1 szt.
masło 10 dag
szpinak świeży 75 dag
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kluski (Gnocchi Verdi)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Świeży szpinak chwilę podgotować, w małej ilości osolonej wody, następnie odcedzić drobno posiekać. Włożyć do garnka, doprawić pieprzem, gałką muszkatołową, dodać masło i ser.
Krok 1 - Zielone kluski (Gnocchi Verdi) foto
2
Wbić jaja, wsypać mąkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na parę godzin.
Krok 2 - Zielone kluski (Gnocchi Verdi) foto
3
Potem rozwałkować , wyciąć krążki o średnicy 2 cm i 4 cm grubości.
Krok 3 - Zielone kluski (Gnocchi Verdi) foto
4
Gotować przez 5 minut, odcedzić i polać masłem.
Krok 4 - Zielone kluski (Gnocchi Verdi) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.03.2014 00:32
i można smacznie się najeść tym daniem...
Monika-twin 03.03.2014 19:32
ale pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak