ZIELONE KLUSECZKI / KOPYTKA Z KASZY MANNY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    1 szkl
  • mąka pszenna

    4 łyzki
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do ugotowanej i zimnej kaszy dodajemy drobno posiekaną, zeszkloną cebulkę, mąkę, jajko, posiekaną natkę oraz przyprawy.

Wyrabiamy gładkie, zwarte ciasto – jeśli ciasto za bardzo się klei – zwiększamy ilość mąki.

Formujemy wałek i kroimy pod skosem na kluseczki.

Gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia w lekko osolonym wrzątku albo warzywnym bulionie.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 19.02.2016 22:44
świetnie wyglądają
Lidzia 06.02.2016 15:09
Bardzo ciekawy przepis, zapisuję go.
Róża1 27.01.2016 21:45
świetny przepis !!!!!!!!!!!!!
iziona 21.01.2016 18:51
Fajne te kluseczki, podoba mi się pomysł
kuchcik89 21.01.2016 15:12
apetyczne, na pewno smakują wyśmienicie :)
olkaaa 21.01.2016 07:42
bardzo fajne
Malinka 20.01.2016 23:08
Samo zdrowie na talerzu :)
2milutka 20.01.2016 22:38
jakie apetyczne!
sara1 20.01.2016 22:27
pomysłowo zrobione
ilka01 20.01.2016 22:18
pięknie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat