Zielone kanapki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka z kurczaka

    100 g
  • awokado

    1 szt
  • masło

    50 g
  • rukola

    1-2 garści
  • oliwki zielone

    1/4 szklanki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    1/2 łyżeczki
  • chleb na zakwasie

    6 kromek
  • sałata chrupiąca

    3-4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie składniki . Chleb przekroić na małe kanapki , posmarować masłem. Ułożyć na każdej kanapce umytą sałatę , szynkę z kurczaka. Awokado umyć ,obrać , wyjąć pestkę i pokroić na cieniutkie plasterki , skropić sokiem z cytryny. Oliwki pokroić w krążki , Na wierzchu ułożyć umytą i osuszoną rukolę .Po wierzchu posypać zmielonym świeżo pieprzem kolorowym .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 12.05.2016 07:44
Pyszne kanapeczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat