Zielone i białe szparagi z żółtym serem

Zielone i białe szparagi z żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

  • szparagi białe

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • masło

  • żółty ser

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zielone i białe szparagi ugotować na parze . Od momentu zagotowania wody zielone gotować jeszcze ok. 5 minut . Białe szparagi obrać i odciąć końcówki gotować na parze nie dłużej jak 10-15 minut.
Przed wyłożeniem na talerz szparagi odsączyć. Masło rozpuścić w rondelku , dodać bułkę tartą , wymieszać i polać nim szparagi. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem a na koniec posypać tartym żółtym serem.
pestka
Zielone można ugotować również w wodzie z dodatkiem szczypty cukru i soku cytrynowego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.04.2016 08:32
pyszności na talerzu
Futka 15.06.2015 11:48
Przepyszna propozycja :)
paula191919 08.06.2015 17:11
Niestety nie miałam jeszcze okazji jesc szparagów...
ana00 07.06.2015 06:49
Pieknie podane :-)
adelajda 21.05.2015 12:19
uwielbiam szparagi :))
gusia1000 19.05.2015 01:02
Dobre danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat