Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone deserki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
sok pomarańczowy 1,5 szklanki
serek biały 1 opakowanie
kremówka 3/4 szklanki
rodzynki 1/4 szklanki
polewa czekoladowa do dekoracji
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka zielona 1 szt.
orzechy włoskie 1/3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone deserki

Budyń ugotować na soku z dwiema łyżkami cukru. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Serek, może być kanapkowy wymieszać z połową cukru waniliowego. Można dosłodzić dosłodzić cukrem pudrem. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem waniliowym. Na spód pucharków wyłożyć trochę budyniu przestudzonego. Na budyniu układać kulki z sera. Zalać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretką. Odstawić do stężenia. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę. Polać polewą i posypać rodzynkami i orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 14.09.2011 08:35
Piękne i napewno smaczne!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak